• Cezpoľný beh – okresné kolo (29. 9. 2020)
            • 30. 9. 2020
            • V uplynulých dňoch sa uskutočnila súťaž v cezpoľnom behu žiačok a žiakov základných škôl.

              V utorok 29. 9. 2020 sa naša škola zúčastnila tejto súťaže, ktorú reprezentovali v kategórii žiačok: Orinčáková Michaela, Petrenčáková Alexandra a Sedláková Sofia. Naše dievčatá sa s náročnou traťou popasovali so cťou a všetky dosiahli solídny výsledok, čo však nestačilo na postup do krajského kola.

              Druhou kategóriou v rámci súťaže boli žiaci, kde nás reprezentovali: Kožuško Adam, Berezovský Martin a Polščák Jakub. Chlapci nastupovali na preteky odhodlaní dosiahnuť dobý výsledok pre našu školu vo veľmi silnej konkurencii. Od začiatku pretekov išli do vedenia a držali sa na popredných priečkach. Húževnatým a odhodlaným výkonom dokázali poraziť svojich súperov a dosiahli ako družstvo výborné 1. miesto v rámci všetkých zúčastnených škôl nášho okresu, keď Adam Kožuško vyhral tieto preteky a výborne mu sekundovali Polaščák Jakub na 4. mieste, resp. Martin Berezovský na 6. mieste. Na základe dosiahnutých výsledkov naše družstvo žiakov postúpilo na krajské kolo pretekov v cezpoľnom behu základných škôl.

              Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za príkladnú reprezentáciu školy.

              Prajeme veľa šťastia v ďalších športových aktivitách  

            • Ocenenie v rámci súťaže Tvorivé hľadanie 2019 (23. 9. 2020)
            • 28. 9. 2020
            • V rámci dní Festivalu architektúry a dizajnu 2019 bola realizovaná výtvarná súťaž pre mládež „Tvorivé hľadanie". Výtvarné práce všetkých zúčastnených boli vystavené v priestoroch obchodného centra EPERIA, kde si ich mohla prezrieť široká verejnosť. Výtvarné práce hodnotila odborná porota, ktorá v každej kategórii ocenila troch najlepších.
               V rámci slávnostného otvorenia FEAD 2020 boli na pódiu  na Hlavnej ulici v Prešove pani primátorkou slávnostne ocenení víťazi výtvarnej súťaže "TVORIVÉ HĽADANIE 2019". V kategórii B – Tradičná tvorba bol ocenený aj náš žiak Timotej Taiš. Srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            • Európsky týždeň mobility 2020 (22. 9. 2020)
            • 24. 9. 2020
            • Počas tohto dňa sa naši žiaci 4.C triedy zúčastnili peknej akcie organizovanej mestom. Najprv si v centre mesta prešli netradičnými športovými súťažami, za ktoré boli odmenení sladkou maškrtou a džúsom. Neskôr ich zobrali do parády mestskí policajti. Pri nich si žiaci vyskúšali jazdu na kolobežke, policajné e-kolobežky a posedeli si aj v policajnom aute. Bola to super akcia. Dolinská

            • Recykluj a vyhraj
            • 22. 9. 2020
            • V čase od 22.9.- 29.9.2020 ukončíme zber SABI vrchnáčikov v súťaži „Recykluj a vyhraj“.

              Nazbierané SABI viečka uložte do igelitového vrecúška, označte menom, triedou.

              Žiaci prvého stupňa z prízemia ich odovzdajú pani učiteľke triednej, ktorá ich neskôr umiestni na zberové miesto

              Žiaci prvého stupňa z poschodia  ich odovzdajú pani učiteľke triednej, ktorá ich neskôr umiestni na zberové miesto, prípadne priamo vložia do zberového kontajnera, ktorý v priebehu zberu SABI, do budúceho utorka, bude slúžiť len na tento účel.

              Žiaci druhého stupňa vložia pripravené vrecúška na pripravené zberné miesto – prízemie- oproti schodom.

              Zber sa uskutočňuje za prísnych hygienických pravidiel, dodržiavajte preto všetky pokyny.

              Do zberných nádob vkladáme iba čisté a vytriedené SABI vrchnáčiky, ostatný hliník sa momentálne nezbiera!!!

            • Obnovenie vyučovania.
            • 12. 9. 2020
            • Dňa 14.9. 2020 /pondelok/ sa obnovuje vyučovanie v plnom rozsahu pre všetky tiredy, podľa platného rozvrhu, ktorý je zverejnený aj na tejto stránke https://nespora.edupage.org/timetable/. V platnosti ostávajú všetky opatrenia súvisiace s COVID-19.  Žiaci sú povinní doniesť v deň nástupu vyhlásenie zákonného zástupcu.

            • Dezinfekcia školy 11.9.2020
            • 11. 9. 2020
            • Naša škola bola 11.9.2020 plne dezinfikovaná prípravkami Poly HMG.,  bezchlórovo.  Dezinfekciu previedla certifikovaná firma. 

            • Termíny záujmových útvarov CVČ v šk. roku 2020/2021 (9. 9. 2020)
            • 3. 9. 2020
            • Vážení rodičia, milé deti,
              aj v tomto školskom roku otvárame pre Vás mnohé krúžky so širokým zameraním a hlavne s množstvom zábavy – v telocvični, bazéne, pri počítačoch, v tanečnej rozcvičovni, na turistike, či v jazykovo vybavených učebniach. Krúžky sú pre žiakov našej školy aj pre externistov. Mnohí ich dobre poznáte, o čom svedčí aj Váš veľký niekoľkoročný záujem. Snažíme sa zmysluplne využiť popoludňajší voľný čas Vašich detí.

              Ak sa chcete stať členmi nášho CVČ, je potrebné vyplniť prihlášku a čestné vyhlásenie, ktoré sú aj na tejto stránke školy nižšie na stiahnutie a napísať názov krúžku, kam zapisujete Vaše dieťa. Príspevok, ktorý musíte zaplatiť za Vaše dieťa, sme sa Vám vždy snažili vrátiť v podobe rôznych benefitov (vstupné, zľavy a pod.). Príspevok pre CVČ je určený Všeobecným záväzným nariadením (VZN).

              Milí rodičia, vzhľadom na súčasnú situáciu (Covid-19) sa krúžková činnosť začne v tomto školskom roku neskôr, napriek tomu prihlášky musíme mať z legislatívnych dôvodov spracované do 15. septembra 2020. Preto Vás prosíme, ak máte o naše CVČ záujem, vypíšte prihlášku a čestné vyhlásenie do tohto dátumu a doručte nám ich. Termíny krúžkov budú konkretizované po zverejnení rozvrhu hodín. Môžete si vyberať z nasledujúcej ponuky krúžkov.

               

              Prihláška, Čestné vyhlásenie  2020-2021

               

              Krátka charakteristika jednotlivých záujmových útvarov sa nachádza na tejto adrese: charakteristika záujmových útvarov alebo v menu CVČ - Informácie o záujmových útvaroch.

               

              TERMÍNY KRÚŽKOV V ŠK. ROKU 2020/2021

               

               

               

            • Uzatvorenie prevádzky školy
            • 8. 9. 2020
            • Vážení rodičia

              Na základe nariadenia RÚVZ v Prešove a zasadnutia krízového štábu Vám oznamujeme, že prevádzka na našej základnej škole bude prerušená, z dôvodu opatrení súvisiacich s výskytom ochorenia COVID-19  do 13.9.2020.

              Nástup do školy 14.9.2020 /pondelok/.

              Výučba bude prebiehať dištančnou formou - podľa usmernenia vyučujúcich daných predmetov a triedneho učiteľa.

              V prevádzke nebude ani školský bazén, ŠJ a ŠKD.

              Vedenie školy

            • Riaditeľské voľno 8.9. 2020
            • 7. 9. 2020
            • Na základe nariadenia RÚVZ a zasadnutia krízového štábu, Vám oznamujeme, že prevádzka na našej základnej škole bude prerušená, z dôvodu opatrení súvisiacich s výskytom ochorenia COVID-19 , aj v utorok 8. septembra 2020.

              Ospravedlňujeme sa za oneskorené uverejnenie tejto informácie, pretože na rozhodnutie RÚVZ sme čakali do 16.55.

              Ďalší postup bude zverejnený v priebehu 8.9. 2020. 

            • OZNAM O PRERUŠENÍ VYUČOVANIA
            • 5. 9. 2020
            • Vážení rodičia,

              na základe konzultácií a odporúčaní RÚVZ Vám oznamujeme, že prevádzka na našej základnej škole bude prerušená z dôvodu karantény pedagogických a nepedagogických pracovníkov do pondelka 7. septembra 2020 (vrátane).

              Do 4.9.2020 evidujeme jeden potvrdený prípad ochorenia COVID-19, pedagogického zamestnanca, ktorý však neprišiel do kontaktu so žiakmi školy, ale v termíne od 24. – 28.8. 2020 bol v kontakte so zamestnancami.

              Preto na základe usmernení podnikáme všetky potrebné kroky a preventívne opatrenia. Všetci zamestnanci sa hneď 4.9.2020 podrobili testovaniu na COVID-19. O výsledkoch a ďalších opatreniach Vás budeme informovať.

              Informácii o postupe vo vzdelávaní jednotlivých tried na deň 7.9.2020 Vám zašleme najneskôr do nedele 6.9.2020.

              Obnovenie prevádzky školy, príp. ďalšie predĺženie jej uzatvorenia bude vyplývať z ďalších nariadení RÚVZ, preto Vás prosíme o pravidelné sledovanie informácií na školskej stránke.

               

                                                                             Riaditeľ školy

            • Oznámenie o poskytnutí riaditeľského voľna.
            • 4. 9. 2020
            • Riaditeľstvo Základnej školy Mirka Nešpora 2 v Prešove oznamuje, že na základe odporúčania RÚVZ v Prešove, dňa 7.9.2020 /pondelok/ udeľuje riaditeľské voľno. V prevádzke nebude ani školský bazén, ŠJ a ŠKD.

              Riaditeľské voľno bolo udelené na základe prijatých opatrení  súvisiacich z podozrením na výskyt ochorenia  Covid-19. Z uvedeného dôvodu riaditeľ ZŠ Mirka Nešpora 2, Prešov, v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. § 150 ods. 5 a Rozhodnutia ministra školstva č. 2020/15801/1-A1800, poskytuje žiakom 1. až 9. ročníka na tento deň riaditeľské voľno.

              V nasledujúcom období sa škola bude riadiť pokynmi RÚVZ.

            • Poplatok za školský klub detí (ŠKD) v školskom roku 2020/2021
            • 4. 9. 2020
            • Mesačný príspevok na úhradu nákladov spojených s činnosťou ŠKD:
              Výšku mesačného príspevku na úhradu nákladov spojených s činnosťou ŠKD určuje riaditeľ školy na základe Všeobecne záväzného nariadenia zriaďovateľa – mesta Prešov.                                                      
              Výška príspevku je 12 eur / 1 mesiac.  (na základe VZN zriaďovateľa mesta Prešov sa suma môže meniť).
               
              Poplatok za mesiac september 2020 je potrebné uhradiť do 10. septembra 2020!

              Poplatok za ŠKD sa realizuje :
              Bezhotovostne (zadaním trvalého príkazu), Internet bankingom, alebo priamym vkladom na účet školy vždy od 1. do 5. dňa v príslušnom mesiaci . 
              (za  október od 1. - 5. 10., za november od  1.- 5.11. atď.)

              Bankové spojenie školy:    
              Banka: INI CREDIT BANK
              Účet / IBAN : SK 45 1111 0000 0011 7959 9037 
              SWIFT/BIC: UNCRSKBX
              Konštantný symbol: 0308
              Variabilný symbol: 20202021
              Do správy pre prijímateľa zadať: Meno a priezvisko dieťaťa, triedu !
               
              Mesačný príspevok sa uhrádza bez ohľadu na dĺžku času a počet dní, ktoré dieťa strávi v ŠKD. V prípade, že zákonný zástupca ukončí dochádzku dieťaťa do ŠKD v priebehu zaplateného obdobia, nevzniká mu nárok na vrátenie príspevku ani alikvotnej čiastky.

              Ďakujeme.
               

            • Oznam o udelení riaditeľského voľna
            • 3. 9. 2020
            • Riaditeľstvo Základnej školy Mirka Nešpora 2 v Prešove oznamuje, že dňa 4.9.2020 /piatok/ udeľuje na základe odporúčania RÚVZ v Prešove, riaditeľské voľno. V prevádzke nebude ani školský bazén, ŠJ a ŠKD.

              Riaditeľské voľno bolo udelené na základe prijatých opatrení  súvisiacich s podozrením na výskyt ochorenia Covid-19. Z uvedeného dôvodu riaditeľ ZŠ Mirka Nešpora 2, Prešov, v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. § 150 ods. 5 a Rozhodnutia ministra školstva č. 2020/15801/1-A1800, poskytuje žiakom 1. až 9. ročníka na tento deň riaditeľské voľno.

              Aktuálne informácie o ďalšom postupe budú zverejnené na školskej www stránke /https://nespora.edupage.org/ a taktiež prostredníctvom internetovej žiackej knižky.

              V prípade otázok kontaktujte triednych učiteľov, alebo vedenie školy 051/7710957.          

                                                                                                                                                           

                                                                           Vedenie školy

            • Oznam rodičom - záujem o ŠKD
            • 2. 9. 2020
            • Vážení rodičia,

              ak máte záujem, aby Vaše dieťa navštevovalo školský klub detí (ŠKD) v šk. r. 2020/2021, je potrebné vypísať dokumenty, ktoré sme dnes 2.9.2020 (streda) rozdali deťom 1.stupňa. 


              Vypísané dokumenty zašlite naspäť ráno do školy 3.9. ( štvrtok ) triednym učiteľkám!

              1. Žiadosť o prijatie dieťaťa do ŠKD – platí na celý šk. rok
              2. Prihláška do ŠKD - platí na celý šk. rok
              3. Splnomocnenie – podľa potreby
              4. Organizácia ŠKD – platí od 3.9. – 11.9.2020 v čase mimoriadnych opatrení 

              O poplatkoch za ŠKD Vás budeme informovať v najbližších dňoch cez  Edupage a web školy.

              Ďakujeme.
               

      • Kontakty

        • Základná škola, Mirka Nešpora 2, Prešov
        • 051/ 7710957 - kancelária školy 0903 399 502 - kancelária školy
        • Mirka Nešpora 2, 080 01 Prešov 080 01 Prešov Slovakia
        • www.zsnespo.sk www.nespora.edupage.org
        • Mgr. Jaroslav Bizub
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje